Categorie: "analoog"

Meer groothoek met de Lomo’Instant Square

De lens van de Lomo’Instant Square directklaarcamera is voor sommige doeleinden niet groothoekig genoeg. Met de speciale Wide-Angle Glass Lens Attachment los je dat op. Dat je daarmee tot 50 centimeter dichtbij kunt komen, is een extra bonus. Ook handig voor analoge selfies. Compleet met tasje, lensdoekje en lensdoppen kost deze glazen voorzetlens, die je gewoon op de cameralens schroeft, nog geen 25 euro. Alvast te bestellen in de Lomography Shop.

Lomo-camera’s in jubileumuitvoering

Ter gelegenheid van 25 jaar Lomografie brengt Lomography.com speciale verjaardagsedities uit van de Lomo LC-A+, de LC-Wide en de LC-A 120 middenformaatversie. De camera’s zijn met leer bekleed en kosten elk vijf tientjes meer dan de reguliere uitvoeringen. Voor de beide kleinbeeldcamera’s is ook een bijpassende leren tas uitgebracht. Alles is per direct leverbaar. Je kunt de hele collectie vinden in een speciaal hoekje van de Lomography Shop.

Instant Square en Fotofair

De eerder aangekondigde Lomo’Instant Square analoge multi-format directklaarcamera wordt komende week leverbaar in de Lomography Shop. De financiering via Kickstarter was in enkele uren geregeld, dus we vermoeden dat deze opvallende klapcamera met balg wel aftrek zal vinden. De Instant Square is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en de prijzen beginnen bij 199 euro.

Verder is de voorverkoop begonnen van kaarten voor de Fotofair, het grootste foto- en videofestival van de Benelux dat dit jaar plaatsvindt in het weekend van 26/27 mei. Voor meer informatie klik je hier.

Gratis ringflitser bij Lomo- of Diana-camera

Snelle beslissers kunnen in de Lomography Shop een ringflitser met kleurenfilters t.w.v. 65 euro cadeau krijgen bij de aankoop van een Lomo LC-A+ of LC-Wide of een Diana F+. Bij het afrekenen vul je de couponcode FESTIVEFLASH in. Let op: deze speciale aanbieding geldt maar tot (schatten we) zondagmiddag 12 uur!

Voor nóg snellere beslissers is vanochtend om vijf voor half elf op NPO 1 een herhaling te zien van de documentaire over de modefotograaf Peter Lindbergh, aan wie de Rotterdamse Kunsthal een jaar geleden een overzichtstentoonstelling wijdde.

Reflex: analoge spiegelreflex is weer terug!

Hij is hier al eens kort ter sprake gekomen, en nu is het bijbehorende Kickstarter-project dan ook daadwerkelijk van start gegaan: de analoge Reflex-spiegelreflex. Geen duur hebbedingetje of lomografisch knutselprojectje, maar een échte camera voor serieus gebruik. Met een metalen body, sluitertijden tot 1/4000 seconde met volledig handmatige belichting of diafragmavoorkeuze, en een paar bijzondere eigenschappen, met name de verwisselbare lensvatting (waardoor allerlei merken objectieven kunnen worden gebruikt) én bij daglicht verwisselbare achterwand.

Diana F+ jubileumeditie

Voor de wat minder kapitaalkrachtige liefhebber van retro brengt Lomography.com een jubileumeditie van de Diana F+ middenformaatcamera op de markt om het tienjarig bestaan van dit model te vieren. De uitvoering in knalkleuren is wat minder ingetogen dan bij Leica (voor de liefhebber zitten er ook nog een filter dat de foto’s van een kleurig randlijnenpatroon voorziet plus gekleurde filters voor op de flitser bij), maar daar staat een prijskaartje tegenover dat slechts 89 euro vermeldt, inclusief diverse goodies zoals een aan deze camera gewijd boekwerk. Verkrijgbaar in de Lomography Shop.

Polaroid-film heet weer Polaroid als vanouds

Nu Impossible back in business is als Polaroid Originals, en zelfs een nieuwe versie van de Polaroid OneStep uitbrengt onder de Polaroid-vlag, kon het assortiment directklaarfilms natuurlijk niet achterblijven. Voortaan gaat er dus weer Polaroid-film in je oude of nieuwe Polaroid-camera. Hier vind je het complete assortiment.

Impossible heet voortaan… Polaroid Originals

Het onmogelijke is gebeurd… The Impossible Project, dat zich had ontfermd over de directklaarfotografie-erfenis van Poloraid, ging een paar dagen uit de ether en is nu terug… als Polaroid Originals. Men gooit gelijk maar een ‘nieuwe’ directklaarcamera in de strijd: de Polaroid OneStep 2, gebaseerd op een origineel van 40 jaar terug, maar opgefrist en nu ook geschikt voor de eigen i-Type film. De camera wordt medio oktober leverbaar in wit of grafiet en gaat 120 euro kosten.

Be Instant Square or be square

Onze Lomografische vrienden zijn weer aan het Kickstarten geslagen, ditmaal met de directklaarcamera Lomo’Instant Square. Een gegarandeerd honderd procent analoge klapcamera in diverse uitvoeringen die vierkante foto’s maakt op Fujifilm instax Square-film. Wel met automatische belichting plus zonescherpstelling, een glazen lens, een ingebouwde flitser en handige foefjes zoals de mogelijkheid om de camera voor selfies op afstand te bedienen of meervoudige opnames te maken. Natuurlijk zijn er weer diverse speciale aanbiedingen, die sneller wegvliegen dan raketten uit Noord-Korea, dus liefhebbers kunnen beter gauw hun slag slaan op de Kickstarter-pagina.

Lomo’Instant App – van analoog naar digitaal (!)

Het kón natuurlijk niet uitblijven… de nieuwe Lomo’Instant App. Waarmee je met je iPhone (want die heb je als rechtgeaarde hipster – m/v/i – natuurlijk ook altijd op zak perfect gecentreerde digitale opnames van je zojuist gemaakte analoge directklaarmeesterwerkjes kunt schieten om daarmee vervolgens op de sociale media te pronken – behalve op Instagram en Facebook uiteraard ook op LomoHome. Je kunt zelfs een video in elkaar draaien. En je kunt het lomografische nieuws voorgeschoteld krijgen en aan de Lomography Competitions meedoen. Vanaf heden gratis te downloaden voor iOS in de App Store.