Nieuwste Huawei ziet driedubbel

Huawei-P20-ProOp papier lijkt de gloednieuwe Huawei P20 Pro weer een nagel aan de doodskist van de camera-industrie. De smartphone schermt met een hoofdcamera met maar liefst 40 megapixels en een drievoudig Leica-objectief dat 5x zoom belooft. Een diepere duik in de specificaties tempert de opwinding enigszins: de ‘telecamera’ levert blijkbaar maar 8 megapixels, en een nadere blik op de voorkant lijkt eerder te wijzen op 3x dan op 5x zoom (27-80 mm, omgerekend naar full-frame). Toch blijft het, gekoppeld aan een snelle hybride-AF en beeldstabilisatie, een technisch huzarenstukje. De P20 Pro wordt volgende maand verkrijgbaar. Er komt ook een iets simpelere ‘gewone’ P20 met een dubbele camera met maximaal 20 megapixels.

Update: DxOMark heeft de nieuwelingen al mogen testen en is wildenthousiast. De P20 Pro komt in één klap helemaal bovenaan de smartphoneranglijst, met de P20 als nummer twee.

Lees ook:Nieuwe ultrazooms van Olympus en Pentax
Lees ook:Nieuwe Coolpix-compacts simpel, stijlvol en sociaal
Lees ook:Fujifilm X-Pro2, X-E2S en X70
Lees ook:Compacte krachtpatser van Casio
Lees ook:Panasonic Traveller Zoom met 1 inch sensor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.