Miles Aldridge – ‘ART HISTORY’

Miles Aldridge, Love Always & All Ways (after Gilbert & George) #5, 2017. Courtesy Miles Aldridge and Reflex Gallery Amsterdam

Miles Aldridge, Love Always & All Ways (after Gilbert & George) #5, 2017. Courtesy Miles Aldridge and Reflex Gallery Amsterdam

De Britse fotokunstenaar Miles Aldridge (1964) maakte eind vorige eeuw furore met kleurrijke glamourfotografie met een vervreemdend en soms ronduit verontrustend karakter. In zijn nieuwste series gooit Aldridge het over een wat andere boeg. In samenwerking met beroemde eigentijdse kunstenaars zoals Maurizio Cattelan en Gilbert & George kwamen werken tot stand die enerzijds refereren aan deze voorbeelden, maar anderzijds getuigen van Aldridge’s geheel eigen stijl. Ook technisch pakte Aldridge de dingen anders aan dan voorheen. Zo waagde hij zich voor het eerst aan fotogravures en zeefdrukken.

Onder de titel ‘ART HISTORY’ zijn vanaf 7 april tot en met 22 mei naast deze (after)-series ook andere recente, nooit eerder getoonde werken van Miles Aldridge te zien en te koop bij Reflex Gallery in Amsterdam. Bij de opening van de expositie is de maker zelf aanwezig, ook om zijn werk te signeren. De galerie aan de Weteringschans is van dinsdag tot zaterdag open van 11 tot 6.

Lees ook:Reflex Gallery toont nieuw werk Miles Aldridge op Unseen
Lees ook:Chen Nong: Silk Road / Scenes of Reflections
Lees ook:Roger Ballen – Ballenesque. A Retrospective
Lees ook:Legendarische Terence Donovan in Gallery Vassie
Lees ook:Once Removed – Tania Theodorou & Adam Etmanski

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.