Het laatste fotonieuws

Nou ja, bijna… Want met nog een klein weekje te gaan, komt ‘the last post’ in zicht. Nog een paar aankondigingen die we nu of nooit moeten meenemen.

Athi-Patra Ruga, Miss Azania, Exile is waiting, 2015, nr 1. 190×150 cm.

Het Afrika Museum in Berg en Dal biedt vanaf 14 april tot begin september onderdak aan Afrotopia, de elfde editie van de Afrikaanse fotobiënnale. Het is voor het eerst dat deze Afrikaanse fotobiënnale buiten Afrika is te zien. In Afrotopia verbeelden veertig Afrikaanse fotokunstenaars hún visie op de toekomst van hun continent – een visie die heel divers blijkt te zijn. Tijdens de tentoonstelling worden tevens de eerste stappen gezet op weg naar een vernieuwd Afrika Museum.

Wat verder weg in de tijd maar wat dichterbij in de ruimte is het Fotofestival aan de Maas: het nationale festival voor vrijetijdsfotografen. Het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam, dat gastheer is, is inmiddels druk bezig uit de bijna 20.000 inzendingen voor de expositie een selectie te maken. Van 10 tot en met 13 mei.

Tot slot ook het vermelden waard: de kerstactie van CameraNU.nl voor Red een Kind leverde het recordbedrag van ruim 7700 euro op. Bijna tweeduizend klanten rekenden twee euro extra af bij hun bestelling, wat dan weer door CameraNu.nl werd verdubbeld.

Lees ook:Theo Baart – Werklust
Lees ook:Zes ton extra voor Nederlands Fotomuseum
Lees ook:Nederlands Fotomuseum blikt terug op goed jaar
Lees ook:Unieke fotoboekenverzameling ‘live’ te zien
Lees ook:Nederlands Fotomuseum trekt ruim 80.000 bezoekers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.