Categorie: "1"

Geen mug meer aan je voet

Geen insectenbeten meer in de voeten.

Nou kan ik me sowieso al moeilijk voorstellen waarom muggen geïnteresseerd zouden zijn in… voeten. Kennelijk zijn hun reukorganen niet ontwikkeld of misschien zelfs wel niet aanwezig. Hoe dan ook: voeten zijn vaak het slachtoffer van muggenbeten. Maar: daar is iets op gevonden. Dus op fotosafari naar Finland, merengebieden of andere plekken waar muggen zich thuisvoelen? De insectenwerende sokken aan (ook goed tegen teken).

Vogels in je tuin

© V. Munier. Deze in je tuin - dat zal niet lukken....

Een ideale plek om tal van vogels te fotograferen – en vaak meer soorten dan je denkt – is… de eigen tuin. Maar hoe richt je je tuin nu zo in dat er vogels willen komen – en liefst veel verschillende soorten?

Als je geen idee hebt hoe dit te bereiken, dan biedt de Vogelbescherming een oplossing: de Tuinvogelconsulent. Deze lieden weten uiteraard veel van (tuin)vogels en vooral welke eisen de vliegende vriendjes stellen aan hun omgeving. Soms kunnen kleine aanpassingen al voldoende zijn om je tuin(tje) een stuk vogelvriendelijker te maken.

Leden van de Vogelbescherming betalen EUR 25 voor een dergelijk avies, niet leden EUR 40. Neem voor meer informatie hierover of voor het maken van een afspraak contact op met de Vogelbescherming of stuur een e-mail naar [email protected]