Roger Ballen – Ballenesque. A Retrospective

Roger Ballen: Puppy between Feet, 1999. Courtesy Reflex Gallery Amsterdam

Roger Ballen (1950) is een van de bekendste Zuid-Afrikaanse fotografen. Hij verwierf die bekendheid met zijn indringende en intrigerende zwart-witfotografie, waarin hij ook vaak tekeningen verwerkte. Bij Reflex Gallery in Amsterdam is van 23 november tot en met 30 december een mini-retrospectief te zien van zijn werk, van zijn oudere documentaire foto’s tot en met de meer recente surrealistische beelden. Tevens zijn er 150 unieke kleurenfoto’s op Polaroidfilm te zien en te koop. Deze zijn ook opgenomen in het door Reflex Editions uitgegeven Roger Ballen – Polaroids. Ook Ballenesque verscheen onlangs in boekvorm. Bij de opening van de expositie op zaterdag 25 november, tijdens Amsterdam Art Weekend, is de kunstenaar van 5 tot 7 aanwezig om zijn boeken te signeren.

De galerie aan de Weteringschans, tegenover het Rijksmuseum, is van dinsdag tot en met zaterdag geopend van 11 tot 6.

Lees ook:Reflex Gallery toont nieuw werk Miles Aldridge op Unseen
Lees ook:Chen Nong: Silk Road / Scenes of Reflections
Lees ook:Legends Passed in Eduard Planting Gallery
Lees ook:Roger Ballen & Asger Carlsen – No Joke
Lees ook:Miles Aldridge – ‘ART HISTORY’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.