Legendarische Terence Donovan in Gallery Vassie

Topmodel en actrice Twiggy was misschien wel hét gezicht van de jaren zestig. En topfotograaf Terence Donovan (1936-1996) legde dat gezicht vast. Evenals meer dan duizend andere gezichten. Samen met collega’s David Bailey en Brian Duffy vereeuwigde én belichaamde hij het hippe Londen van de Swinging Sixties.

Onder de titel The Click that Launched a Thousand Faces is een selectie van zijn werk binnenkort voor het eerst te bewonderen in Nederland, en wel in Gallery Vassie in Amsterdam. Dus altijd al een échte Donovan aan je muur willen hebben..? Dan is nu je kans! De expositie loopt van 15 september tot 3 november. De galerie aan de Langestraat is uitsluitend geopend op afspraak.

Lees ook:Antoni + Alison: Photography Not to Wear
Lees ook:60 jaar iconische modefotografie in Gallery Vassie
Lees ook:Gallery Vassie viert twaalfde verjaardag
Lees ook:Past & Present Highlights – Marie Cécile Thijs
Lees ook:Seen UnSeen – 2nd Edition

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.