Fujifilm X-Pro2, X-E2S en X70

Fujifilm introduceert de langverwachte opvolger van de X-Pro1 systeemcamera. De X-Pro2 heeft niet alleen een nieuwe X-Trans III APS-C-beeldsensor met 24 megapixels, maar ook een compleet nieuw en volgens de fabrikant veel sneller hybride-autofocussysteem. De hybridezoeker ging eveneens op de schop, en zowel het optische als het elektronische gedeelte is zichtbaar verbeterd. Verder heeft de X-Pro2 nu Wi-Fi voor bediening op afstand en het overzetten van beelden, en is de body spatwaterdicht uitgevoerd. De X-Pro2 wordt volgende maand leverbaar voor een kleine 1800 euro (body). Verder lanceert Fujifilm nog een gepimpte versie van de X-E2 systeemcamera: de X-E2S, met onder andere een verbeterd AF-systeem (700 euro), een spatwaterdichte 100-400 mm telezoom (1900 euro) en op langere termijn ook een nieuwe systeemflitser.

De X70 is een compactcamera die voortborduurt op het succes van de X100-modellen. Zonder zoeker (een losse optische zoeker is leverbaar), maar als eerste in de serie met een verstelbaar aanraakscherm. De X-Trans-sensor van APS-C-formaat met 16 megapixels is gekoppeld aan een vaste F2,8/18,5 mm (vergelijkbaar met 28 mm bij full-frame). Ook hier Wi-Fi en een snelle hybride-AF. Komende maand in zilver en zwart verkrijgbaar voor net geen 700 euro.

Lees ook:Fujifilm X-T2 met 24 megapixels en 4K
Lees ook:Nieuwe camera’s en lens van Fujifilm
Lees ook:X-H1 nieuw topmodel Fujifilm-systeemcamera
Lees ook:Fujifilm X-T1: spatwaterdicht, oled-zoeker zonder vertraging
Lees ook:Fujifilm X-A3 en 23 mm F 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.