Panasonic Traveller Zoom met 1 inch sensor

Dat compactcamera’s met een grotere sensor bij de ware liefhebber een streepje voor hebben, weten ze bij Panasonic ook, getuige de LX100. Nu komt er ook een nieuw model in de TZ-serie (Traveller Zoom) dat een 1 inch sensor met 20 megapixels koppelt aan een 10x Leica-zoomlens met een bereik van omgerekend 25 tot 250 mm. Andere troeven van de Lumix DMC-TZ100 zijn een aanraakscherm plus een elektronische zoeker, 4K-video (waarmee je ook 8-megapixelfoto’s met Post Focus ‘scherpstelling achteraf’ kunt maken), een snelle hybride AF en uiteraard Wi-Fi. Het totale pakket weegt iets meer dan drie ons. Prijs en levertijd zijn nog niet officieel bekend, maar de Panasonic TZ100 wordt al in de ‘voorverkoop’ voor 700 euro aangeboden. Voor reisfotografen die iets minder hoge eisen stellen, brengt Panasonic de Lumix TZ80 uit met eveneens een elektronische zoeker/aanraakschermcombi, 4K-video en een reguliere compactcamerasensor met 18 megapixels gepaard aan 30x zoom (omgerekend 24-720 mm).

Lees ook:Lumix TZ200: veel power in pocketformaat
Lees ook:Panasonic bridgecamera met 60x zoom
Lees ook:Groothoekzoom en reiscompact van Panasonic
Lees ook:Nieuwe Panasonic Traveler Zooms
Lees ook:Panasonic Lumix GX9: hightech voor modale prijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.