Nieuwe ultrazooms van Olympus en Pentax

Bij Olympus hebben ze de grenzen voor ultrazoomcamera’s opnieuw verlegd. De SP-820UZ heeft maar liefst 40x optische zoom, waarbij het bereik omgerekend loopt van 22,4 mm in de groothoekstand tot bijna 900 mm tele. Een CMOS-sensor met 14 megapixels, ‘Full HD’-video, een panoramafunctie en dubbele beeldstabilisatie maken het plaatje compleet. Verkrijgbaar in zilver en zwart voor een kleine 300 euro.

Pentax komt met de bridgecamera X-5, die een ook niet onaardige 26x zoom (omgerekend 22,3 tot 580 mm) verpakt in een body die qua vormgeving verdacht veel op de K-5 DSLR lijkt. De resolutie van de ‘backlit’ CMOS-sensor bedraagt 16 megapixels, het scherm is verstelbaar, en voor de liefhebbers is er ook nog een elektronische zoeker. Ook hier dubbele beeldstabilisatie en ‘Full HD’-video. De X-5 werkt op AA-batterijen en is vanaf eind volgende maand in zwart of zilver leverbaar voor een adviesprijs van 249 euro.

Lees ook:Fujifilm X-A1: conventionele sensor, lage prijs
Lees ook:Gevoelig vijftal van Canon
Lees ook:Olympus-ultrazoom heeft de langste
Lees ook:Twee nieuwe budget-bridgecamera’s van Canon
Lees ook:Fujifilm X30: elektronische zoeker en verstelbaar scherm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.