Twee nieuwe budget-bridgecamera’s van Canon

De nieuwe Canon PowerShot SX520 HS en SX400 IS zijn twee ultrazoomcompacts voor wie veel zoom voor weinig geld zoekt. De SX400 IS levert 30x zoom (omgerekend 24 tot 720 mm) en de SX520 HS zelfs 42x (omgerekend 24 tot ruim 1000 mm). Beide cameraatjes beschikken over een 16-megapixelchip, waarbij opvalt dat de SX400 IS een ‘ouderwetse’ CCD heeft (de SX520 HS heeft een moderne BSI-CMOS aan boord). Filmen kan ook, in HD-ready (SX400 IS) respectievelijk Full HD (SX520 HS).

Beide PowerShots zijn relatief compact en licht en beschikken over een nieuw ontworpen ergonomische handgreep, beeldstabilisatie en een 3 inch lcd-scherm, al is de resolutie van het scherm van de duurdere SX520 HS tweemaal zo hoog. Ze worden allebei geleverd inclusief een oplaadbare accu. De capaciteit daarvan (± 200 opnames) valt een beetje tegen, maar de prijs daarentegen valt erg mee: 199 euro voor de PowerShot SX400 IS en 279 euro voor de PowerShot SX520 HS. Verkrijgbaar vanaf augustus.

Lees ook:Twee Sony superzooms met gps
Lees ook:Gevoelig vijftal van Canon
Lees ook:Macrolens en megazoomcompact van Canon
Lees ook:Canon-compacts voor elke smaak en beurs
Lees ook:Pentax XG-1: veel zoom voor je geld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.