Fujifilm X30: elektronische zoeker en verstelbaar scherm

Een elektronische zoeker, een verstelbaar en groter scherm en Wi-Fi, en dan toch bijna tweemaal zoveel opnames uit één acculading… Op papier lijkt de Fujifilm X30 edelcompactcamera bijna te mooi om waar te zijn. Gebleven zijn de lichtsterke zoomlens met een bereik van omgerekend 28 tot 112 mm en de X-Trans-sensor met 12 megapixels. Maar de optische zoeker heeft plaatsgemaakt voor een elektronische, en wel eentje van hetzelfde kaliber (resolutie/vertraging) als in de X-E2 systeemcamera. Ook het lcd-scherm werd een maatje groter en kreeg een hogere resolutie, en is bovendien verstelbaar uitgevoerd.

De Fujifilm X-30 beschikt verder over een instelring rond het objectief, een raw-optie, een flitsschoen en een snel hybride autofocussysteem. Misschien wel het mooiste is de prijs: 549 euro. Verkrijgbaar in zwart of zilver/zwart vanaf oktober.

Lees ook:X-H1 nieuw topmodel Fujifilm-systeemcamera
Lees ook:Samsung NX30 en superlichtsterke zoom
Lees ook:Canon’s nieuwe proficompact: betere AF, losse zoeker
Lees ook:Fujifilm X-T10 systeemcamera en lichtsterke tele
Lees ook:Panasonic lanceert nieuwe elitecompactlijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.