X-H1 nieuw topmodel Fujifilm-systeemcamera

De X-H1 is het nieuwe vlaggenschip van de Fujifilm-systeemcameravloot met APS-C-sensor. Net als bij de X-T2 telt die X-Trans-sensor 24 megapixels. Zoals verwacht is dit de eerste Fujifilm-systeemcamera met in de body ingebouwde 5-assige beeldstabilisatie. Fujifilm belooft een extra veiligheidsmarge van 5,5 stop zonder dat eventuele beeldstabilisatie in het objectief hoeft bij te springen. Verder kreeg de elektronische zoeker een hogere resolutie en is het verstelbare scherm toegerust met aanraakfunctionaliteit.

Op video- en AF-gebied werd eveneens het een en ander verbeterd, en net als de GFX 50S is de X-H1 voorzien van een statusschermpje bovenop. Daarvoor moest de draaiknop voor de belichtingscorrectie wijken. Uiteraard is de body weerbestendig uitgevoerd. In vergelijking met de andere modellen in de serie is dit trouwens echt een forse en zware jongen. De Fujifilm X-H1 komt in maart op de markt en gaat 1899 euro kosten (bodyprijs). In combinatie met de speciale grip komt daar 300 euro bij.

Lees ook:Fujifilm X-T10 systeemcamera en lichtsterke tele
Lees ook:Lichtsterke standaardzoom voor Fujifilm X
Lees ook:Panasonic GX8: 20 megapixels en méér
Lees ook:Fujifilm X-Pro2, X-E2S en X70
Lees ook:2x teleconverter voor Fujifilm-systeemcamera’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.