Canon’s nieuwe proficompact: betere AF, losse zoeker

De Canon PowerShot G1 X Mark II is de nieuwe versie van Canon’s compactcamera met een maatje meer voor (semi)profs. De grote sensor (18,7 bij 14 mm) is gebleven, maar de effectieve sensorresolutie is iets verlaagd van 14 naar 13 megapixels voor betere prestaties bij weinig licht. Het objectief heeft nu een bereik van omgerekend 24 tot 120 mm (oude model: 28-112 mm) en een hogere lichtsterkte van F 2 tot F 3,9 (oude model: F 2,8 tot F 5,8): een hele diafragmastop verschil.

Het AF-systeem zou flink zijn verbeterd, en verder beschikt het opklapbare scherm nu over aanraakfunctionaliteit. Daar staat tegenover dat het scherm niet meer in alle richtingen verstelbaar is, en dat de optische zoeker van het oorspronkelijke model is geschrapt. Wel is een losse elektronische zoeker leverbaar. Ook is de G1 X Mark II voorzien van Wi-Fi en NFC. De Canon PowerShot G1 X Mark II wordt leverbaar in mei voor een adviesprijs van 949 euro.

Lees ook:Canon PowerShot G7 X met 1 inch sensor
Lees ook:PowerShot G1 X Mark III: DSLR-kwaliteit in zakformaat
Lees ook:Canon EOS 5D Mark IV met 4K-video
Lees ook:Nikon 1 J4: nog snellere AF, Wi-Fi en touchscreen
Lees ook:Vier nieuwe spiegelreflexen van Canon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.