Vier nieuwe spiegelreflexen van Canon

Canon kondigt in één klap maar liefst vier nieuwe spiegelreflexcamera’s aan. De EOS 5DS en 5DS R (zonder anti-alias-filter) zetten met hun full-framesensoren met 50 megapixels een nieuw record in de resolutierace. Zelfs als je het beeld cropt tot het standaard Canon-APS-C-formaat, houd je nog altijd 19 megapixels over. De AF beschikt over 61 scherpstelpunten en de behuizing is spatwaterdicht. De Canon EOS 5DS wordt leverbaar in juni voor ruim 3500 euro; de R-versie kost 200 euro meer.

Wat lager op de ladder staan de EOS 750D en 760D, die het allebei doen met een APS-C-formaat 24-megapixelsensor. Het reguliere AF-systeem is wat minder geavanceerd met 19 scherpstelpunten, maar daar staat tegenover dat de camera’s bij Live View beschikken over Hybrid CMOS AF III met fasedetectiepixels op de sensor. Verder hebben beide camera’s Full HD-video, een verstelbaar aanraakscherm en Wi-Fi/NFC. Het grootste verschil tussen beide modellen is dat de ‘gebruikersinterface’ van de 760D meer op gevorderden is gericht (o.a. met een lcd-hulpscherm aan de bovenkant). De Canon EOS 750D en 760D komen in mei op de markt voor respectievelijk 719 en 769 euro.

Verder laat Canon zien dat ze nog steeds in de systeemcamera geloven, met de EOS M3. Ten opzichte van het oermodel lijkt vooral de autofocus te zijn verbeterd.

Lees ook:Canon EOS 6D Mark II en EOS 200D
Lees ook:Nieuwe EOS-camera’s heten 100D en 700D
Lees ook:Edelcompact en bridgecamera van Panasonic
Lees ook:Gevoelig vijftal van Canon
Lees ook:Canon EOS 80D verlegt de grenzen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.