Canon PowerShot G7 X met 1 inch sensor

Na Nikon, Sony en Samsung kiest ook Canon voor de 1 inch sensor (13,2 x 8,8 mm) in de nieuwe PowerShot G7 X edelcompact. Het vorige model, de G1 X Mark II, bezat nog een grotere 1,5 inch sensor. De sensor in de Canon G7 X telt 20 miljoen pixels en is gekoppeld aan een zoomlens met een bereik van omgerekend 24 tot 100 mm en een lichtsterkte van F 1,8 (groothoek) tot F 2,8. Het scherm is verstelbaar maar de camera stelt het wederom zonder ingebouwde zoeker. Wel is de G7 X voorzien van Wi-Fi/NFC. In vergelijking met het voorgangermodel is de camera een stuk compacter en lichter geworden dankzij de kleinere sensor. De adviesprijs is 649 euro en de Canon PowerShot G7 X wordt volgende maand leverbaar.

Lees ook:600 mm supertele met Canon PowerShot G3 X
Lees ook:PowerShot G1 X Mark III: DSLR-kwaliteit in zakformaat
Lees ook:Drie systeemcamera’s van Samsung
Lees ook:Canon’s nieuwe proficompact: betere AF, losse zoeker
Lees ook:Canon brengt twee nieuwe edelcompacts uit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.