Reflex: analoge spiegelreflex is weer terug!

Hij is hier al eens kort ter sprake gekomen, en nu is het bijbehorende Kickstarter-project dan ook daadwerkelijk van start gegaan: de analoge Reflex-spiegelreflex. Geen duur hebbedingetje of lomografisch knutselprojectje, maar een échte camera voor serieus gebruik. Met een metalen body, sluitertijden tot 1/4000 seconde met volledig handmatige belichting of diafragmavoorkeuze, en een paar bijzondere eigenschappen, met name de verwisselbare lensvatting (waardoor allerlei merken objectieven kunnen worden gebruikt) én bij daglicht verwisselbare achterwand. Dit laatste rekent af met een van de grootste bezwaren van analoog, doordat je met meerdere achterwanden verschillende types film door elkaar kunt gebruiken.

Hoewel de Reflex manual focus met handmatig filmtransport is en trots vermeldt ‘resolution: zero megapixels‘, zijn er toch concessies gedaan aan de ‘digitale’ gebruiker van vandaag. Er zijn zowel een flitser als een ledlamp aan boord, de lithiumbatterij kan worden opgeladen via USB-C en last but not least: als er voldoende geld binnenkomt, krijgt de Reflex ook bluetooth. Binnen enkele uren na de aftrap is al bijna 25 mille van de minimaal benodigde 100.000 pond binnen; je kunt al instappen vanaf 350 pond, omgerekend zo’n 500 euro.

Lees ook:Digitaal duur..? Nee hoor…
Lees ook:Keiharde knaken terug van Samsung
Lees ook:Meer dan 1000 beelden per seconde…
Lees ook:Nieuwe ‘budget’ filmobjectieven van ZEISS
Lees ook:90 miljoen Canon EOS-camera’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.