Africa together: het levenswerk van Adri de Visser

Ruim twee jaar geleden kwam er een abrupt einde aan de carrière van natuurfotograaf Adri de Visser. Tijdens een gewelddadige overval in Nairobi werd hij door zes kogels geraakt. Hij overleefde deze laffe aanslag maar nauwelijks en werd blind. Toch bleven zijn passie voor de natuur en zijn liefde voor Afrika intact. Het beste bewijs is het fotoboek Africa together: de neerslag van de vele fotosafari’s die hij voordien maakte met zijn vrouw. Het tweetalige boek telt 176 pagina’s van groot formaat. Het voorwoord is geschreven door de bekende National Geographic-fotograaf Jim Brandenburg. Africa together verscheen bij Vermeer Publishing, vooral bekend als uitgever van het tijdschrift Natuurfotopassie, en kost € 39,95 (ISBN 978 90 81696 524). Op de speciale website is het boek te bekijken en te bestellen.

Adri de Vissers foto’s zijn tevens tot en met 25 januari te zien in het Stadsmuseum Harderwijk in zijn woonplaats. De expositie is gratis toegankelijk.

Lees ook:Jan Vermeer – Witte Veluwe
Lees ook:Handboek natuurfotografie op reis
Lees ook:Fotograaf Oscar van Alphen overleden
Lees ook:Binnenkort verschijnt nieuw fotoboek Annie Leibovitz
Lees ook:Back to the sixties met Het Grote Jaren 60 Boek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.