Jan Vermeer – Witte Veluwe

Echte winters… hoelang nog? De huidige buitentemperaturen wijzen eerder richting lente dan richting herfst. Maar in een recent verleden hebben we enkele strenge winters op rij gehad, en de bekende natuurfotograaf Jan Vermeer heeft daar gretig gebruik van gemaakt. Het resultaat verschijnt binnenkort in boekvorm.

Pimpelmees. © Witte Veluwe / Jan Vermeer

Pimpelmees. © Witte Veluwe / Jan Vermeer

Witte Veluwe is het eerste fotoboek waarin de schoonheid van Nederlands bekendste natuurgebied in de winter wordt geportretteerd. Jan Vermeer, die furore maakte met z’n foto’s uit de poolgebieden, zocht het ditmaal dichter bij huis. En het moet gezegd: flora en fauna zien er in een sneeuwrijk decor sprookjesachtig uit. Niet alleen de bekende diersoorten en landschappen passeren de revue: Vermeer richtte zijn lens ook op minder voor de hand liggende onderwerpen.

Witte VeluweWitte Veluwe – verstilde winter verschijnt op 19 november bij Vermeer Publishing, en is behalve direct bij de uitgever ook verkrijgbaar in de reguliere boekhandel en via Bol.com. Het gebonden boek telt 176 pagina’s en kost € 34,95. Een mooi cadeau-idee voor natuurvrienden, voor de feestdagen. Er komen ook een gelijknamige expositie in Nationaal Park De Hoge Veluwe en een multimediashow in verschillende theaters in het land.

Lees ook:Toch nog een witte winter…?
Lees ook:Museon Wildlife Photo Community: 21 februari
Lees ook:Binnenkort verschijnt nieuw fotoboek Annie Leibovitz
Lees ook:Tip van de week: (g)een witte kerst
Lees ook:Foto top 10 van 2012

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.