Fotograaf Oscar van Alphen overleden

Afgelopen weekend is de bekende Nederlandse fotograaf Oscar van Alphen, alias Cees Nieuwenhuijzen, overleden. Nadat hij eind jaren vijftig als autodidact debuteerde, publiceerde hij verschillende boeken, waaronder ‘Kinderen in de grote stad’, ‘Het rijke onvermogen’ en ‘Palestijnen Palestina!’. Ook werkte hij onder meer voor verschillende dagbladen en tijdschriften. Bij Focus Publishing verscheen onlangs een monografie. Van Alphen werd 87 jaar.

Lees ook:FOCUS: de ‘edelcompacts’ centraal
Lees ook:Focus is 100!
Lees ook:Amsterdamse fotografen brengen stad in beeld – incl. Twitter
Lees ook:EOS 600D camera van het jaar
Lees ook:2014 rampjaar voor (foto)journalisten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.