Nederlandse natuurfotograaf raakt blind bij overval

Zojuist werd bekend dat de Nederlandse natuurfotograaf Adri de Visser (1961) dit weekend is neergeschoten bij een overval in de Keniaanse hoofdstad Nairobi, waar hij met zijn vrouw een restaurant had bezocht. De Visser lijkt buiten levensgevaar, maar werd in zijn nek en zijn oog geraakt. Hij is nu vrijwel helemaal verlamd en – misschien nog wel het meest trieste – aan zijn andere oog was hij al blind. We kunnen alleen maar hopen op een zo voorspoedig mogelijk herstel, én dat de laffe daders hun gerechte straf niet ontlopen.

Onlangs raakte de Nederlandse fotografe Marielle van Uitert gewond bij een ontvoering in Syrië, iets wat eerder haar collega Jeroen Oerlemans was overkomen. Dit jaar zijn al 36 journalisten in Syrië alleen omgekomen, en 2012 is volgens het IPI nu al een recordjaar met bijna 120 gesneuvelde journalisten.

Lees ook:Veel persfotografen omgekomen in 2012
Lees ook:Africa together: het levenswerk van Adri de Visser
Lees ook:Nieuws van het fotografenfront
Lees ook:Persfotograaf Jeroen Oerlemans omgekomen
Lees ook:Dana Lixenberg wint Duitse fotoprijs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.