Kodak Ektra: up-to-date cameratelefoon in retrojasje

Kodak stond zo ongeveer aan de basis van de vrijetijdsfotografie, met camera’s voor alleman/vrouw als de legendarische Brownie. De laatste jaren was het merk steeds verder afgedreven van die basis, maar met de in samenwerking met Bullitt Group ontwikkelde Ektra Smartphone keert Kodak weer terug naar z’n roots. Op cameragebied biedt deze smartphone een 21-megapixelsensor gekoppeld aan een lichtsterk objectief (geen zoom, helaas) met een snelle autofocus. Er zijn verschillende opnamemodi voor allerlei omstandigheden, plus de mogelijkheid om dingen als belichting en witbalans handmatig in te stellen. De Arcsoft Night Shot-technologie moet garant staan voor goede prestaties bij weinig licht. Er is ook een 13-megapixel ‘selfie-camera’ met fasedetectie-AF, een ledflitser ontbreekt evenmin in het retrojasje, en diverse apps zetten het ‘echte-cameragevoel’ kracht bij. Zo is de Snapseed-bewerkingssoftware geïntegreerd, kun je met de Print-app foto’s afdrukken en zorgt een Super 8-app voor de ouderwetse analoge filmbeleving. De Kodak Ektra Smartphone draait op Android 6.0, gaat 499 euro kosten en is vanaf heden leverbaar.

Lees ook:Fototip 1|500: pixels
Lees ook:Samsung Galaxy NX: systeemcamera meets smartphone
Lees ook:Sony: waterdichte camera
Lees ook:Foto’s en video’s tot vijf keer scherper
Lees ook:Kodak (aka JK Imaging) stapt in Micro Four Thirds

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.