Samsung Galaxy NX: systeemcamera meets smartphone

Na de Galaxy S4 zoom, de eerste smartphone met 10x optische zoom, kondigt Samsung nu de Galaxy NX aan: een systeemcamera die op Android draait. De Galaxy NX ziet er een beetje uit als een NX20 met anorexia, compleet met elektronische zoeker, en beschikt over Wi-Fi en 3G/4G LTE. In werkelijkheid is de Galaxy NX weliswaar dunner, maar ook hoger en breder dan z’n oudere broertje, wat deels komt door het gigantische (bijna 5 inch) aanraakscherm. Behalve de bekende 20-megapixelsensor is ook een hybride autofocussysteem (contrastdetectie en fasedetectie) aan boord. Gps ontbreekt evenmin.

Volgens de maker is de Galaxy NX ideaal voor gebruikers die beelden van professionele kwaliteit verlangen én die meteen willen delen. Daar hangt ook een prijskaartje aan: naar verluidt gaat de Galaxy NX later deze zomer voor bijna 1500 euro over de toonbank.

Lees ook:Spiegelreflex of systeemcamera? II
Lees ook:Full-frame systeemcamera’s van Sony
Lees ook:Sony presenteert ‘snelste camera ter wereld’
Lees ook:Sony pakt uit met nieuwe NEX en full-frame compact
Lees ook:Canon’s systeemcamera heet EOS M

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.