Sony pakt uit met nieuwe NEX en full-frame compact

Bij Sony bleef het vandaag zoals gezegd niet bij de aankondiging van de A99. De nieuwe NEX-6 moet het gat tussen de NEX-5R en de NEX-7 opvullen. De systeemcamera heeft een beeldchip met 16 megapixels aan boord, een verstelbaar scherm (zonder aanraakfunctie) én een elektronische zoeker met extreem hoge resolutie. Evenals de NEX-5R beschikt de NEX-6 over Fast Hybrid AF waarbij speciale fasedetectie-elementen op de sensor het reguliere contrastdetectie-autofocussysteem aanvullen. Ook Wi-Fi en een (nogal koddig ogend) pop-upflitsertje ontbreken niet. Inclusief de nieuwe E PZ 16-50 mm kitzoom moet de NEX-6, die half november leverbaar wordt, 950 euro opbrengen. Sony brengt ook een 10-18 mm groothoekzoom en een lichtsterke (F 1,8) 35 mm standaardlens mét beeldstabilisatie uit.

Ander groot nieuws is natuurlijk de Cyber-shot DSC-RX1 compactcamera – de eerste compactcamera met een full-frame beeldsensor waarover we al eerder hebben bericht. Een ingebouwde zoeker ontbreekt, maar desgewenst kan via de accessoireschoen een optische dan wel elektronische zoeker of zelfs een losse monitor worden aangesloten. Een prachtig ding, al missen we op het eerste gezicht een snelle autofocus voor bewegende onderwerpen (de RX1 heeft alleen contrastdetectie). En ook de prijs van de RX1 met z’n vaste 35 mm Zeiss-lens is van Leica-allure: 3100 euro, slik…

Lees ook:Nieuwe Sony Cyber-shot met grote sensor
Lees ook:Sony DSC-HX1: Cyber-shot met ambities
Lees ook:‘Instapbridgecamera’ van Sony met 50x zoom
Lees ook:Sony Cyber-shot RX100 nu officieel
Lees ook:Tip van de week: zoekers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.