Canon’s systeemcamera heet EOS M

Met de EOS M zet Canon als laatste van de grote cameramerken de eerste stap op de systeemcameramarkt. Net als de EOS-spiegelreflexen heeft het toestel een sensor van APS-C-formaat met 18 megapixels. Voor een snellere scherpstelling maken sommige pixels deel uit van het hybride- (contrastdetectie en fasedetectie) autofocussysteem. Op de achterzijde bevindt zich een 3 inch lcd-aanraakscherm met ruim één miljoen beeldpuntjes. Er is geen elektronische zoeker, ook niet optioneel. Uiteraard kun je ook filmen in ‘Full HD’ met stereogeluid. Een ingebouwde flitser ontbreekt, maar dankzij het flitsschoentje kun je een Speedlite-flitser gebruiken. De nieuwe kleine Speedlite 90EX zit er standaard bij. Draadloos flitsen, met meerdere flitsers, kan ook. Mede dankzij het ontbreken van een ingebouwde zoeker en flitser kon de EOS M compact en licht (minder dan 300 gram inclusief accu) blijven.

De EOS M wordt in september leverbaar in vier kleuren voor een adviesprijs van 849 euro inclusief 18-55 mm kitzoom met beeldstabilisatie. Tegelijk met de camera brengt Canon ook een lichtsterke (F 2) 22 mm reportagegroothoek (35 mm omgerekend naar full-frame) uit. Er komt ook een adapter voor de gewone EF-objectieven.

Lees ook:Nieuwe compacte flitser van Canon
Lees ook:Tip 13|500: Ingebouwde flitser meestal te zwak
Lees ook:Flitser met ingebouwde videolamp
Lees ook:Tip van de week: richtgetal
Lees ook:Tip 30|500: Wie de flitsschoen past…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.