The Sochi Project niet welkom in Sotsji

Dat tsaar – herstel: president – Poetin een homohater is, wisten we al. En ook dat-ie maar weinig boodschap heeft aan begrippen als persvrijheid. Laatste wapenfeit van onze Russische vrienden is dat ze fotograaf Rob Hornstra de toegang tot de Sovjet-Unie – herstel: Rusland – hebben ontzegd. Daardoor kunnen Hornstra en auteur Arnold van Bruggen niet verder met hun multimediale Sochi Project, waar ze al sinds 2007 aan werken. Maar ja, een kritische toon kunnen ze bij de Olympische Winterspelen in datzelfde Sotsji niet gebruiken… Benieuwd of dit zoveelste ‘incidentje’ nog gevolgen heeft voor het Nederland-Ruslandjaar, en vooral benieuwd hoe het IOC zich hier weer uit zal weten te draaien…

Update: tentoonstelling in Moskou gaat ook niet door. Wordt naar verluidt vervangen door ‘The Wodka Project’.

Lees ook:Gratis naar Sotsji… in Amsterdam
Lees ook:Dutch Doc Award 2014 voor Hornstra/Van Bruggen
Lees ook:Nieuwe P/f besteedt aandacht aan ‘Naarden’
Lees ook:Nederlands Fotomuseum krijgt archief Toon Michiels
Lees ook:Ook Noord-Korea massaal aan de beauty app

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.