Dutch Doc Award 2014 voor Hornstra/Van Bruggen

Dit jaar ging de Dutch Doc Photo Award naar The Sochi Project van fotograaf Rob Hornstra en journalist Arnold van Bruggen. Hornstra en Van Bruggen documenteerden jarenlang het wel en wee van het gelijknamige vakantieoord in de Kaukasus, wat hun regelmatig op tegenwerking en aan de vooravond van de Olympische Winterspelen zelfs op een dichte deur kwam te staan. De publieksprijs ging naar Jimmy Nelson voor diens project Before They Pass Away – een selectie uit de foto’s wordt momenteel tentoongesteld in het Rijksmuseum Volkenkunde in Leiden, waar ook het gelijknamige fotoboek te koop is.

Lees ook:Jimmy Nelson signeert eigen boek in Breda
Lees ook:Jimmy Nelson: Jimmy’s VIP
Lees ook:Jimmy Nelson – ONLY NEW
Lees ook:Gratis naar Sotsji… in Amsterdam
Lees ook:Internationale fotografie én fotofestival in Leiden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.