Nederlands Fotomuseum krijgt archief Toon Michiels

Holiday Motel, Las Vegas, American Neon Signs by Day & Night (1980). © Toon Michiels / Nederlands Fotomuseum

Het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam heeft het complete archief van de Nederlandse fotograaf en grafisch vormgever Toon Michiels (1950-2015) ten geschenke gekregen, waaronder vele duizenden negatieven en dia’s, afdrukken en contactvellen.

Michiels oeuvre is uniek in de geschiedenis van de fotografie. Na diverse succesvolle fotoboeken en tentoonstellingen in de jaren zeventig en tachtig raakte zijn werk een beetje in de vergetelheid, maar sinds enkele jaren is zijn betekenis herontdekt. Vooral de surrealistisch aandoende foto’s die hij maakte tijdens zijn rondreizen door de VS staan weer volop in de belangstelling. Spijtig is dat Michiels het niet allemaal zelf meer heeft mogen meemaken. Gekweld door zware depressies maakte hij in 2015 een einde aan zijn leven.

Lees ook:Nieuwe tentoonstellingen in Nederlands Fotomuseum
Lees ook:Zes ton extra voor Nederlands Fotomuseum
Lees ook:Ed van der Elsken krijgt kleur terug
Lees ook:ETNOMANIE
Lees ook:Kerstactiviteiten in fotomusea

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.