Gratis naar Sotsji… in Amsterdam

Over ruim anderhalve week beginnen de Olympische Winterspelen in Sotsji. De hele wereld is welkom, mits niet te openlijk gay… En niet te openlijk kritisch over RasPoetin en z’n foute vriendjes, natuurlijk. Nederland vaardigt z’n nieuwe koning en diens hofnar – de eeuwig lachende Mark Rutte – af.

Bar / Restaurant ‘Mars’. Rob Hornstra,
Soechoem, Abchazië, 2007. Courtesy Flatland Gallery

Wie er in elk geval níet bij zullen zijn, zijn fotograaf Rob Hornstra en zijn kompaan Arnold van Bruggen, die met hun The Sochi Project Sotsji en omstreken de afgelopen jaren letterlijk en figuurlijk op de kaart hebben gezet. Met dit project hebben zij net de Canon Prijs voor vernieuwende fotojournalistiek binnengehaald. Maar een visum zit er voor de beide heren voorlopig niet meer in.

Daarom sluiten Hornstra en Van Bruggen hun project op zaterdag 8 februari, een dag na de opening van de spelen, symbolisch af in Amsterdam. Te beginnen met een lezing ‘s middags in SPUI25, waarna Hornstra en Van Bruggen belangstellenden rondleiden door de tentoonstelling Gouden jaren. Rob Hornstra’s Rusland 2003-2013 in Huis Marseille aan de Keizersgracht. Beide activiteiten zijn gratis toegankelijk, na vooraanmelding hier. De tentoonstelling Gouden jaren is nog te zien tot en met 9 maart.

Lees ook:The Sochi Project niet welkom in Sotsji
Lees ook:Dutch Doc Award 2014 voor Hornstra/Van Bruggen
Lees ook:Natuurfototentoonstelling in Roosendaal
Lees ook:Natuurfoto’s in Roosendaal
Lees ook:Fotografische tijdreis op Amsterdam 1900

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.