Harley Weir – Boundaries

Baron Magazine, 2013. © Harley Weir

Fotografiemuseum Foam heeft niet alleen oog voor oude meesters, maar ook een scherpe neus voor nieuw talent. Onder de naam Boundaries presenteert Foam de eerste solotentoonstelling van de Britse Harley Weir (1988), die sinds haar afstuderen aan Central Saint Martins in Londen voor diverse gerenommeerde opdrachtgevers heeft gewerkt, waaronder Dazed & Confused en Calvin Klein. Haar werk zit vol met verwijzingen naar de kunstgeschiedenis, met name de schilderkunst van de prerafaëlieten, die op zijn beurt weer bol staat van soortgelijke verwijzingen. Bijzonder detail: Weir fotografeert uitsluitend analoog en alle afdrukken zijn handgemaakt.

De officiële opening vindt half december plaats, maar Boundaries is al vanaf 2 december (en tot en met 19 februari) te bezichtigen. Het museum aan de Amsterdamse Keizersgracht is dagelijks open van 10 tot 6, en op donderdag en vrijdag nog drie uurtjes langer.

Lees ook:Bertien van Manen en Robin de Puy in Kunststof Radio
Lees ook:Nadia Klaver wint 3 Shots
Lees ook:Landschappen van de verbeelding
Lees ook:Zangeres in de clinch met fotograaf
Lees ook:Poll: analoog en/of digitaal?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.