Landschappen van de verbeelding

Minimalistische beelden

Foam_Fotografiemuseum Amsterdam presenteert de Foam_3h tentoonstelling Mindscapes van Saskia Dommisse. De beelden uit deze serie, die Dommisse zelf “landschappen van de verbeelding” noemt, vinden hun oorsprong in het landschap, maar zijn door de fotograaf teruggebracht tot geabstraheerde kleurvlakken. De beelden zijn bewust minimalistisch en verstoken van figuratieve elementen en nodigen de kijker uit om ze zelf te interpreteren.

Voor de serie Mindscapes liet Dommisse zich inspireren door haar omgeving. Door onderwerpen als lucht, zee of landschap zodanig te kadreren dat alle verhalende elementen worden teruggebracht tot kleurvlakken, verliezen zij hun oorspronkelijke vorm en functie. De resulterende beelden zijn een soort “landschappen van de verbeelding”, waarbij Dommisse vooral het gevoel dat een landschap oproept probeert weer te geven. De beelden die samen deze serie vormen zijn individueel tot stand gekomen en pas achteraf tot een serie samengebracht. Opvallend is het portret van haar partner met gesloten ogen dat Dommisse aan haar serie heeft toegevoegd. Het portret dient als een aanwijzing die het de kijker makkelijker moet maken de andere beelden te lezen.

Foam

Keizersgracht 609

1017 DS Amsterdam

T +31 (0)20 55 16 500

F +31 (0)20 55 16 501

E [email protected]

Openingstijden:

Dagelijks geopend van 10-18 uur, do/vr 10-21 uur

Gesloten: 1 januari, 30 april (Koninginnedag)

Lees ook:Dubbelexpositie in Foam
Lees ook:Pinhole fotografie van Corine Hörmann in Fotogalerie Groningen
Lees ook:Fashion blog in Foam
Lees ook:Back in the DDR
Lees ook:Abstracte fotografie in Foam [met wereldprimeur]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.