Edelcompact en bridgecamera van Panasonic

Panasonic brengt een tweetal heel verschillende camera’s met 1 inch sensor uit. Allereerst de DMC-LX15 compactcamera, met een 3x Leica Summilux-zoomobjectief (omgerekend 24-72 mm, lichtsterkte F 1,4-2,8). Vergeleken met de bekende LX100 is de beeldchip kleiner geworden, terwijl de sensorresolutie is toegenomen van 12 naar 20 megapixels. Uiteraard ontbreken 4K-video en -foto, wifi en Panasonic’s Depth from Defocus-AF-systeem (DFD) en Post Focus-technologie niet. Wat wél ontbreekt, is een elektronische zoeker, hoewel de Panasonic LX15 als goedmakertje over een uitklapbaar aanraakscherm met ‘selfiestand’ en een ingebouwd flitsertje beschikt. In november verkrijgbaar voor zo’n 700 euro.

Met z’n (omgerekend) 24-480 mm F 2,8-4,5 Leica-zoomlens is de DMC-FZ2000 letterlijk van een heel ander kaliber. Toch is deze bridgecamera in de uitstand relatief compact en licht (iets meer dan 500 gram). Ook hier 4K-video en -foto, wifi, DFD-AF en Post Focus om naderhand te kunnen scherpstellen (of liever gezegd: om achteraf te kunnen kiezen uit diverse scherpstelpunten). Uiteraard kunnen beide camera’s ook foto’s in raw-formaat opslaan. De FZ2000 heeft zowel een elektronische zoeker met hoge resolutie als een meervoudig verstelbaar aanraakscherm en gaat zo’n 1250 euro kosten. Eveneens verkrijgbaar vanaf november.

Voor de wat verdere toekomst kondigt Panasonic alvast de DMC-GH5 aan: de eerste systeemcamera met 6K-fotofunctie (18 megapixels).

Lees ook:Panasonic Traveller Zoom met 1 inch sensor
Lees ook:Groothoekzoom en reiscompact van Panasonic
Lees ook:Panasonic Lumix GX9: hightech voor modale prijs
Lees ook:Lumix TZ200: veel power in pocketformaat
Lees ook:Panasonic GX80: GX8 krijgt klein broertje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.