Panasonic GX80: GX8 krijgt klein broertje

Panasonic heeft zojuist een ‘instapversie’ gelanceerd van de GX8 systeemcamera. De Lumix GX80 stelt het zonder de spatwaterdichte behuizing van z’n grote broer en heeft nog de ‘oude’ 16-megapixelchip van Micro Four Thirds-formaat in plaats van de nieuwe 20-megapixelsensor. De sensor is uitgevoerd zonder anti-aliasfilter voor maximale scherpte. Wel beschikt de GX80 over een verstelbaar aanraakscherm en over een elektronische zoeker met hoge resolutie, zij het dat deze niet kantelbaar is zoals bij de GX8. Ook 4K-video, snelle hybride-autofocus, 5-assige beeldstabilisatie die kan samenwerken met de beeldstabilisatie in het objectief (Dual-IS.), Post Focus om ‘achteraf te kunnen scherpstellen’ en wifi zijn present. De Panasonic GX80 komt in mei op de markt voor een adviesprijs van net onder de 700 euro (body), en daar zit twee jaar lang 100 GB cloudopslag op Google Drive bij.

Lees ook:Edelcompact en bridgecamera van Panasonic
Lees ook:Panasonic FZ300: bridgecamera met extra power
Lees ook:Panasonic Traveller Zoom met 1 inch sensor
Lees ook:Panasonic GX800 biedt 4K-video in pocketformaat
Lees ook:Panasonic GX8: 20 megapixels en méér

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.