Leica SL koppelt snelheid aan eenvoud

Ook Leica heeft nu z’n eigen systeemcamera gelanceerd. De Leica SL (Type 601) koppelt een weerbestendige body met professionele specificaties aan een verfrissend simpele gebruikersinterface met een aanraakscherm. Kern van de Leica SL is een full-framechip met 24 megapixels zonder anti-alias-filter. De relatief bescheiden sensorresolutie en de grote buffercapaciteit maken serieopnames met elf beelden per seconde mogelijk, plus 4K-video. De AF zou sneller werken dan die van alle andere professionele camera’s, spiegelreflexen incluis, en de grote EyeRes-zoeker levert maar liefst 4,4 miljoen beeldpunten. Wi-Fi en gps zijn ingebouwd.

Leica kondigt ook alvast drie SL-objectieven aan: een 24-90 mm, een 90-280 mm telezoom en een 50 mm F 1,4 standaardlens. Beide laatstgenoemde objectieven worden pas in de loop van volgend jaar leverbaar, maar via een adapter zijn ook andere Leica-objectieven op de SL te gebruiken. Die van de Leica T zelfs zonder adapter: de camera schakelt dan automatisch over naar APS-C-formaat. De Leica SL wordt medio november leverbaar. De prijzen zijn uiteraard ook van Leica-niveau: trek maar zo’n dikke elf mille uit voor de body met ‘kitzoom’.

Lees ook:Leica stapt in systeemcamera met Leica T
Lees ook:Macrolens voor Leica M
Lees ook:Leica M-lenzen mét autofocus…
Lees ook:Bestel nu al een D800-boek…
Lees ook:Nikon D3200: van 14 naar 24 megapixels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.