Leica stapt in systeemcamera met Leica T

De Leica T is Leica’s versie van de systeemcamera. Net als de met een niet-verwisselbare zoomlens uitgeruste X Vario heeft de T een 16-megapixelsensor van APS-C-formaat. Het anti-aliasfilter is net als bij veel andere nieuwe camera’s weggelaten. De body is vervaardigd uit een massief blok aluminium , terwijl een groot aanraakscherm (3,7 inch) en een minimum aan knoppen garant staan voor bedieningsgemak. Desgewenst kan op de accessoireschoen een elektronische zoeker worden aangesloten of een losse flitser.

In eerste instantie worden twee objectieven leverbaar: een 18-56 mm Vario-Elmar-T ‘kitzoom’ met lichtsterkte F 3,5 tot 5,6 en een lichtsterke 23 mm F 2 Summicron-T reportagegroothoek (omgerekend 35 mm). Ook Leica M-lenzen zijn via een adapter inzetbaar. De Leica T wordt eind mei leverbaar in zilver of zwart voor een bodyprijs van plusminus 1500 euro.

Lees ook:Sony pakt uit met nieuwe NEX en full-frame compact
Lees ook:Olympus OM-D: wat is-ie mooi…
Lees ook:Leica TL2: grootste veranderingen onder de kap
Lees ook:Nieuwe systeemcameraobjectieven van IBERIT
Lees ook:Leica SL koppelt snelheid aan eenvoud

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.