Leica M-lenzen mét autofocus…

Sinds de komst van de systeemcamera struikel je over adapters waarmee je je oude (spiegelreflex)objectieven op de nieuwe body kunt gebruiken. Vaak lever je daarbij nogal wat gebruiksgemak in, zoals automatische scherpstelling en veelal ook automatische belichting. Maar steeds meer fabrikanten brengen ook (duurdere) adapters op Techart_adapterde markt die wél AF bieden, zij het vaak met enig snelheidsverlies.

Het nieuwe en (mij althans) onbekende bedrijf Techart komt nu met een adapter die ook AF biedt met MF-objectieven. Het lijkt op het eerste gezicht een vroege 1 aprilgrap, maar het kan wel degelijk: dankzij een in de adapter ingebouwde motor die de hele lens naar voren of achteren beweegt. Er moet alleen voldoende ruimte zijn voor zo’n adapter tussen de achterkant van het objectief en de sensor. Met de Techart PRO-adapter worden je Leica M-objectieven zo AF-objectieven op een Sony A7 II of A7R II (andere Sony A7-modellen met alleen contrast-AF worden niet ondersteund). Of het met alle Leica M-lenzen werkt, lijkt ons de vraag: de maker heeft het over betere close-upmogelijkheden doordat je dankzij de adapter dichterbij kunt scherpstellen, maar we vermoeden dat je met een groothoeklens niet meer op oneindig kunt scherpstellen. De adapter is via de website vooruit te bestellen en kost een kleine 350 dollar. Met behulp van adapterringen zou je ook andere MF-objectieven – tot P-draad aan toe – met deze adapter moeten kunnen gebruiken.

Lees ook:Canon-objectieven op je Olympus/Panasonic-camera
Lees ook:Leica SL koppelt snelheid aan eenvoud
Lees ook:Zes nieuwe Zeiss-lenzen voor full-frame
Lees ook:Tip van de week: lensvattingen
Lees ook:Adapter-update mét autofocus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.