‘Mis met vis’ op televisie

Er is iets mis met onze zeeën.

OMROEP MAX besteedt op TV aandacht aan de missie van onderwaterfotograaf Dos Winkel: op maandag 19 januari, tussen 17.35 en 18.15 uur, NEDERLAND 2, samen met Dos Winkel. Ik besteedde hier al eerder aandacht aan, in verband met het verschijnen van het boek van Dos Winkel. De zeeën zijn nog steeds overbevist (75-80%) en er is nog steeds tussen de 2 en 6 kilo wilde vis nodig om uiteindelijk 1 kilo kweekvis te verkrijgen…. Deze situatie is gewoon absurd! Visolie: éénderde van alle visvangst (35- tot 40-miljard kilo per jaar) wordt gebruikt voor visvoer (vismeel en visolie) en veevoer (varkens eten meer vis dan haaien…). Voor 1 liter visolie is tussen de 20 en ruim 100 kilo wilde vis nodig…! (afhankelijk van welke vissoort de olie wordt gemaakt) Visolie is dus een heel erg fout product! De Omega-hype: er is nauwelijks bewijs voor de gezondheidseffecten van vis en visolie. De meeste claims kloppen volgens wetenschappers totaal niet! Twijfel je en wil je toch Omega-3 binnenkrijgen, dan zijn er perfecte plantaardige alternatieven! Er worden jaarlijks tussen de 70- en 100-miljoen haaien vermoord…. voor haaienvinnensoep….en vermeende betere potentie….! Van de levende dieren worden de vinnen afgesneden en stervend gaan ze overboord. Ze kunnen dan nog een dag stuurloos op de bodem liggen of worden door andere dieren opgegeten…. Haaien zijn belangrijk voor het ecosysteem. Hele ecosystemen zijn hierdoor totaal verstoord.

Lees ook:Fotograaf schrijft boek over vis
Lees ook:Handboek digitale fotografie herzien
Lees ook:Nieuwe Canon-camera gaat tot 4 miljoen ISO
Lees ook:Tip van de week: winterwild
Lees ook:Op fotosafari in het voorjaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.