Fotograaf schrijft boek over vis

Wat is er mis met vis?

Onderwater-fotograaf Dos Winkel adviseert: eet geen vis!

Dit fotografie weblog lijkt niet het aangewezen medium om een boek te bespreken dat gaat over de overbevissing van onze zeeën. Maar het wordt anders als dat een boek is van een auteur die we vooral als (onderwater)fotograaf kennen: Dos Winkel.

Eigenlijk is Dos maar af en toe boven water: het grootste deel van zijn leven lijkt hij – met camera – onder water door te brengen. En daar ziet hij zaken die in zijn ogen het daglicht niet  verdragen. Overbevissing en vervuiling, kort samengevat.

Intussen propageert de overheid de consumptie van vis. Dos Winkel wil in zijn boek laten zien dat vis helemaal niet zo gezond is als wij kennelijk moeten denken. Sterker nog: vis is zo langzamerhand hoogst ongezond! Dat is dus wat er mis is met vis.

Een fotograaf die een boek schrijft laat zijn uitgave niet ongeïllustreerd verschijnen. Dus vinden we in het  vierkante drukwerk heel veel prachtig fotomateriaal. Onder water, maar ook op het droge.

Als de materie van de zeeën je interesse heeft dan vormt het boek van Dos Winkel een bron van veel informatie. Als het je alléén om de onderwaterfotografie gaat dan zijn andere boeken meer geschikt.

Titel: Wat is er mis met vis ?! En visolie … en wat kunt U doen

Auteur:  Dos Winkel 
Uitgeverij Elmar,  240 blz.,   20 x 20 cm
ISBN 978-90-389-1857-0
Prijs 14,95 euro

Lees ook:Boek: Canon EOS 500D
Lees ook:Nieuw boek: Tuinvogels fotograferen
Lees ook:Boek: Dieren fotograferen
Lees ook:Thijs Heslenfeld – Empty
Lees ook:Het moment… een fractie van een seconde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.