Nieuwe Canon-camera gaat tot 4 miljoen ISO

In het filmtijdperk lag de gevoeligheidsgrens bij ISO 1600 (kleur) of 3200 (zwart-wit). Je kon films nog één of twee stops ‘pushen’, maar dan hield het ook echt op. Tegenwoordig gaan de meeste spiegelreflexen en systeemcamera’s tot ergens tussen de ISO 25.600 en 102.400. Een Nikon D4s of Sony A7S houdt het pas bij ISO 409.600 definitief voor gezien.

Als dat nog steeds niet genoeg is, dan biedt de zojuist geïntroduceerde Canon ME20F-SH misschien uitkomst. Hij wordt leverbaar in december, net op tijd voor de lange wintermaanden, en kan blijven doorwerken tot een ISO-waarde van pakweg vier miljoen: hij heeft namelijk minder dan 0,0005 lux nodig. Paar maren: deze camera neemt alleen video (max. Full HD) op, op een extern opnameapparaat, en hij gaat ‘kaal’ zo’n 30 mille kosten. De ME20F-SH is dan ook in de eerste plaats bedoeld voor professioneel bewakingswerk, maar hij kan ook gebruikt worden om te filmen op bijzondere/bijzonder donkere locaties.

Lees ook:Nikon D750
Lees ook:Tip van de week: nieuwe camera, oude computer
Lees ook:Productie Nikkor-objectieven passeert 75 miljoen
Lees ook:Tip van de week: trakteer jezelf op een kaartje
Lees ook:Leica slaat nieuwe weg in met Q

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.