‘HOT’ nieuw fotoboek van Thijs Heslenfeld

Een man, een four-wheel-drive en tienduizend kilometer uitgestrekte leegte. Dat zijn de eenvoudige basisingrediënten van ‘Hot – Life in the Australian outback’, het nieuwe fotoboek van reisfotograaf Thijs Heslenfeld. ‘Hot’ ligt vanaf 9 november in de winkel. Maar snelle beslissers kunnen nu de hand leggen op een uniek collector’s item: een gesigneerde editie met een minuscuul stukje outback erin!

Nieuws dat je nergens anders vindt: een zeer groot deel van alle opnamen is gemaakt met een Sigma-objectief: het EISA Award winnende 24 – 70 mm f/2.8.

‘Hot’ is de opvolger van het succesvolle ‘Cold – sailing to Antarctica’, één van de best verkochte Nederlandse fotoboeken van 2008. Geen ijzige zeiltocht langs reusachtige ijsbergen dit keer, maar een lange reis dwars door de verschroeiend hete, immense Australische outback. De site www.hot-the-book.com geeft een voorproefje van de prachtige beelden in het boek.

Gelimiteerde uitgave: nu inschrijven!
Snelle beslissers kunnen vanaf deze week een unieke gelimiteerde uitgave bestellen met een bijzonder verhaal. Op 4 mei 2009 maakte Heslenfeld middenin de afgelegen Simpson woestijn deze bijzondere foto van twee parende kevers. Onder de indruk van de schoonheid van de verlaten omgeving (bekijk de exacte locatie hier vanuit de ruimte) nam hij een paar handen van het dieprode zand mee. De speciale limited edition van ‘Hot’ is niet alleen gesigneerd, maar bevat ook een écht stukje Australische outback: een beetje rood zand van exact de plek waar deze foto werd genomen!

De limited edition is niet verkrijgbaar via de boekhandel, maar uitsluitend via
www.hot-the-book.com. De prijs is hetzelfde als de gewone editie: € 39,50 en inschrijven kan tot 24 september 2009. Wie zo’n collector’s item in handen wil krijgen moet er dus snel bij zijn!

Over ‘Hot’
Eindeloze woestijnen, extreme hitte en droogte, geen mens te bekennen – de outback kun je maar beter serieus nemen. Australië is één van de dunst bevolkte landen, de outback één van de meest afgelegen plekken ter wereld. Heslenfeld doorsneed het rode continent in twee maanden, van zuid naar noord. Onderweg ontmoette hij cowboys zoals we die alleen nog in oude westerns zien, maakte hij kennis met bewoners voor wie het doodnormaal is dat de buren meer dan een dag rijden verderop wonen en viel hij in slaap bij het gehuil van dingo’s, heel ver weg van de bewoonde wereld.

“De outback is een wereld zonder geld, mobiele telefoons of flitspalen”, vertelt de fotograaf. “Alle zaken die ons leven hier regelen en bepalen, zijn daar van nul en generlei waarde. De financiële crisis bestáát er simpelweg niet. En als je in de problemen komt, heb je niks aan een creditcard.”

“Dit is één van de weinige plaatsen op aarde waar de natuur nog helemaal z’n gang kan gaan. Mensen zijn er nauwelijks; hier moet je het zelf regelen. Als je door een slang gebeten wordt, ga je dood. En als je over de kop slaat, kan het dagen duren voordat iemand je vindt – zo simpel is het. Maar juist die eenvoud en eigen verantwoordelijkheid brachten me heel dichtbij de natuur en mezelf. Dat zijn precies de dingen die ik hier zo mis.”

Net als ‘Cold’ wordt ook ‘Hot’ een overzicht van alles wat hem onderweg raakte. Mensen, wilde dieren, insecten, de horizon en de fantastische luchten. Heslenfeld: “Het is de outback zoals ‘ie echt is: prachtig, puur, maar ook keihard en levensgevaarlijk. De beelden gaan over de schoonheid van het leven daar: een verhaal van ongekende vrijheid, maar ook van ongekende verlatenheid.”

‘Hot – Life in the Australian outback’ is vanaf 9 november verkrijgbaar bij de boekhandel en bol.com voor € 39,50.

Lees ook:Hot [Boek Thijs Heslenfeld]
Lees ook:Thijs Heslenfeld – Empty
Lees ook:Foto’s aanslag Koninginnedag
Lees ook:Anything out of nothing
Lees ook:Thijs Heslenfeld – Men at Work

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.