Hot [Boek Thijs Heslenfeld]

Nieuw boek Thijs Heslenfeld

Het nieuwe boek van Thijs Heslenfeld heet Hot. Een prachtige titel na zijn vorige succesvolle uitgave Cold, waarbij we Thijs zijn beelden zien van Antarctica. Hot is het verslag van een eenzame reis per 4×4 dwars door het hete midden van Australië: van Adelaide in het zuiden naar Darwin in het noorden. Onderweg zijn er de eenzaamheid, de hitte, de landschappen en natuurlijk de ontmoetingen met bijzondere mensen.

Hoewel de foto’s net iets minder spectaculair zijn dan in Cold is ook Hot weer een prachtig boek geworden. Lezend, maar vooral kijkend in het 180 pagina’s dikke fotoboek voel je het avontuur en verplaats je je in gedachten naar de ontmoetingen met behoorlijk vreemde vogels, die daar zomaar ergens midden in Australië leven.

De outback is voor Thijs Heslenfeld de plek waar de beschaving, elk menselijk ingrijpen afwezig is. Geen mobiele telefoon, geen internet, geen hulpdiensten, geen nieuws…. niets! Bij zijn vertrek wist hij maar één ding zeker: hij had twee maanden de tijd om de 4×4 van Adelaide naar Darwin te rijden. Tienduizend kilometer, waarvan 90% onverhard: modder, zand, gravel en vooral ook heel veel stof.

Het mondde uit in wat Heslenfeld ‘een van de beste ervaringen in zijn leven’ noemt. “Het is de plek waar de Natuur het voor het zeggen heeft – en dat is de echte wereld. Hier ben je volledig aangewezen op jezelf. Een slangenbeet overleef je misschien niet. En als je auto omkiepert, dan duurt het dagen voordat men je vindt.” Volgens Heslenfeld is dit de beste, nee enige manier om dichter bij de natuur te komen, en zo ook jezelf beter te leren kennen. “Een krant lezen in een Amsterdams café levert je die ervaring in elk geval niet op”, stelt hij vast.

Jammer genoeg, voor fotoliefhebbers althans, staat er geen informatie in het boek over de apparatuur waarmee Thijs onderweg was. Waar sla je twee maanden aan beeldmateriaal op? Leverde de stof geen problemen op? Welke objectieven zette hij in?

Maar ook zonder deze informatie blijft het een heerlijk boek om in te kijken. En velen zullen denken: zo’n reis, dat zou ik ook wel willen!

Informatie | bestellen: www.thijsheslenfeld.com

‘Hot – life in the Australian outback’

Tekst (Engels) en fotografie: Thijs Heslenfeld

188 pages full colour, hardcover

210 x 265 mm

ISBN 9789081247023

Prijs € 39,50

Lees ook:‘HOT’ nieuw fotoboek van Thijs Heslenfeld
Lees ook:Thijs Heslenfeld – Empty
Lees ook:Inspirerende lezingen over reisfotografie
Lees ook:Fotograaf Thijs Heslenfeld terug uit Namibië
Lees ook:Thijs Heslenfeld – Men at Work

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.