Anything out of nothing

Thijs Heslenfeld en Rinke Verkerk geven vluchteling stem en gezicht

Nadat een driejarig jongetje was verdronken op het strand, stond half Nederland met open armen klaar om Syrische vluchtelingen persoonlijk onderdak te verlenen. Inmiddels staan die vluchtelingen letterlijk voor de deur, en doen we er en masse alles aan om ze de pas af te snijden…

In al die verhalen over vluchtelingen ontbreekt één verhaal: dat van de vluchteling zelf, constateerden fotograaf Thijs Heslenfeld en journaliste Rinke Verkerk. In een groot vluchtelingenkamp in Jordanië gingen zij alsnog op zoek naar dat verhaal, in woord en in beeld. Zeker geen vrolijk verhaal, maar wel met een optimistische slotnoot. Zelfs onder de meest erbarmelijke omstandigheden weten mensen hun veerkracht te bewaren om er het beste van te maken.

Teksten en foto’s zijn gebundeld in het boek Anything out of nothing, dat begin december verschijnt. Mooi op tijd voor de feestdagen, en dat komt goed uit, want van de verkoopprijs van 25 euro gaat 5 euro naar het Jordaanse vluchtelingenkamp Al Za’atari. Draag je meteen een steentje bij aan opvang in de regio… Alles nog eens nalezen en/of bestellen kan hier.

Lees ook:Thijs Heslenfeld – Empty
Lees ook:Fotograaf Thijs Heslenfeld terug uit Namibië
Lees ook:Hot [Boek Thijs Heslenfeld]
Lees ook:Inspirerende lezingen over reisfotografie
Lees ook:Thijs Heslenfeld helpt vluchtelingen in regio

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.