Kickstarter-project om je oude analoge camera te digitaliseren

Terwijl het Yashica Y35-project op Kickstarter loopt als een Thalys (in een paar dagen tijd haalde men bijna het tienvoudige van het benodigde bedrag op, met nog vijf weken te gaan), wil het met een vergelijkbaar project niet echt vlotten. Terwijl het op zich zo’n mooi, zij het geen nieuw, idee is: een digitale achterwand voor op je analoge spiegelreflex. Het zal niet alleen te maken hebben met het gegeven dat de voorman van dit project met z’n clowneske voorkomen, chaotische kapsel en nét-niet designbril weliswaar een sympathieke indruk maakt, maar niet eenzelfde wervende werking tentoonspreidt als de mysterieuze Japanse of Chinese in het clipje van Yashica. De beeldkwaliteit, zoals het ontwerpteam overigens ruiterlijk toegeeft, is om diverse redenen niet best (wie het naadje van de kous wil weten, kan het artikel op DPReview nalezen), het bedieningsgemak is evenmin om over naar huis te schrijven en het apparaat zelf verdient ook al geen designprijs. Hoewel de complete achterwand nauwelijks meer kost dan het Yashica-cameraatje, druppelt het geld dus maar mondjesmaat binnen. Zelf zie ik ook geen brood in het I’m Back-project (wel geinig gevonden, trouwens) maar wie een duit in het zakje wil doen, kan hier terecht.

Lees ook:Oudgediende Yashica belooft ‘nog nooit vertoonde camera’
Lees ook:Yashica Y35: ‘analoge’ camera met digiFilm
Lees ook:‘Selfitis’ neemt epidemische proporties aan
Lees ook:Nikon D850 volgens lezers DPReview product van het jaar
Lees ook:Nikon D500 grote winnaar DPReview Awards

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.