‘Selfitis’ neemt epidemische proporties aan

Deze vriendelijke dames (let op de actioncam op selfiestick) waren op Koningsdag graag bereid om ook even op andermans foto te gaan.

In 2013 werd ‘selfie’ woord van het jaar; in 2017 kreeg ‘selfitis’ – een ziekelijke neiging om te pas en te onpas selfies te schieten - de min of meer officiële status van aandoening. Helemaal nieuw is het niet, want wij kwamen het zelf vlak voor de jaarwisseling tegen op DPReview, waar men op zijn beurt weer via PetaPixel was ingelicht. Maar de uiteindelijke bron is een Engelstalig artikel dat een kleine maand eerder was verschenen, van de hand van twee wetenschappers: Janarthanan Balakrishnan en Mark D. Griffiths. Nu was er al eens eerder een hoax met eenzelfde strekking gelanceerd, maar deze studie onder Indiase studenten doet verdraaid serieus aan (wie het wil nalezen, klik op de link). De conclusie is niet geheel verbazend: bij de chronische gevallen lijkt ‘selfitis’ sterk op aanverwante aandoeningen zoals internet- en met name socialemediaverslaving.

Lees ook:Nieuw type camerasensor 1000x lichtgevoeliger
Lees ook:Ontdekking van Capa beelden
Lees ook:Canon EOS 5D Mark IV met 4K-video
Lees ook:Olympus OM-D E-M10 Mark II: betere zoeker en beeldstabilisatie
Lees ook:Sony RX10 IV nog sneller dan voorganger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.