Is de malaise in de camera-industrie voorbij…?

Als we een rapport van een Zion Market Research genaamd trendwatchersbureau mogen geloven, gloort er licht aan de digitale horizon. De samenvatting voorspelt dat de totale omzet op het gebied van digitale fotografie tussen nu en 2021 met zo’n vijftig procent groeit. Hoe het precies zit, kan ik niet nagaan, want het complete rapport kost ruim vierduizend dollar, en het duurt wel even voordat ik zo’n bedrag heb terugverdiend…

Ook het gammele Engels vormde een afknapper, en verder struikelde ik al in de samenvatting over onzinnige beweringen, zoals dat de prijsverlaging bij goedkopere digitale camera’s de grootste aanjager van de groei van de fotografische markt is. Die markt groeit al enige tijd helemaal niet meer, de prijsverlagingen zijn prijsverhogingen geworden, en die goedkope (compact)cameraatjes verdwijnen als sneeuw voor de zon door de opmars van de smartphone. Nog zo’n uitglijder: onder de toonaangevende merken hebben de samenstellers van het rapport nogal traditiegetrouw Kodak en Samsung opgenomen. Dat camerafabrikanten in de toekomst steeds meer voor landen als China en India zullen produceren in plaats van voor de VS en Europa, heeft men wel weer goed gezien.

Lees ook:Dalende cameraverkoop (voorlopig) tot staan gebracht
Lees ook:Wegwerpcamera’s en directklaarfotografie met een roze bril
Lees ook:Tip van de week: een camera voor erbij
Lees ook:Sony’s cameradivisie uit het slop
Lees ook:Instagram opnieuw onder vuur

Eén reactie op “Is de malaise in de camera-industrie voorbij…?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.