Dalende cameraverkoop (voorlopig) tot staan gebracht

Na een ietwat vaag rapport van een trendwatchersbureau ziet nu ook de boven elke verdenking verheven Japanse CIPA (Camera and Imaging Products Association) de toekomst wat zonniger in. De cameraverkopen, die jaar na jaar op rij waren gedaald, lijken zich te stabiliseren, met bij de camera’s met verwisselbare lenzen zelfs wat voorzichtige groei. Al moeten we op dat punt vooralsnog een slag om de arm houden, omdat er ook een na-ijleffect van de verstoring van de sensorproductie bij zit door de aardbeving van dik een jaar terug.

Niet alleen bij de aantallen geproduceerde camera’s is een lichte groei te bespeuren, maar ook en vooral bij de omzet in geld. Al spelen ook daar andere factoren mee, zoals de recente prijsverhogingen en niet in de laatste plaats het stilaan verdwijnen van de goedkopere compactcameramodellen die door de smartphone uit de markt worden gedrukt. Hopelijk is de heropleving ditmaal niet van korte duur!

Lees ook:Voorzichtig herstel cameramarkt houdt aan
Lees ook:Cameramarkt is crisis te boven
Lees ook:2016 ‘rampjaar’ voor camera-industrie
Lees ook:Systeemcamera zelfs in Japan geen succesnummer
Lees ook:Tip van de week: instant HDR

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.