Instagram opnieuw onder vuur

Eind vorig jaar was er veel te doen over de nieuwe gebruiksvoorwaarden van Instagram. Hoewel het leek alsof de populaire fotodienst bakzeil haalde, is er toch het nodig veranderd ten nadele van de gebruikers. Aldus de American Society of Media Photographers (ASMP), die in samenwerking met verschillende andere beroepsorganisaties een lijvig rapport liet opstellen over deze vermeende misstanden.

Gebruikers van Instagram zouden nog steeds te veel rechten weggeven, waaronder een ‘bijna onbeperkt recht’ om beeld naar derde partijen door te sluizen. Ook kunnen gebruikers die met Instagram stoppen, hun eerder geplaatste werk niet verwijderen. “De gebruiksvoorwaarden creëren een Hotel California voor je beelden. Je kunt ze inchecken, maar niet uitchecken”, aldus het rapport.

Lees ook:Instagram zwicht voor gebruikerskritiek
Lees ook:Instagram populairder dan Twitter
Lees ook:Alternatief voor Instagram
Lees ook:Zijn je foto’s veilig op Instagram?
Lees ook:Nederlandse tieners hacken Instagram-accounts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.