Eindelijk… de full-frame Pentax K-1!

Terwijl wij allemaal op één oor lagen, lanceerde Pentax eindelijk z’n langverwachte full-framereflex. De weerbestendige body van de K-1 herbergt een 36-megapixelchip met het inmiddels bekende instelbare laagdoorlaatfilter. In de cropmodus (met een DA-objectief) hou je zo’n 15 megapixels over. Ook het op de K-3 II geïntroduceerde Pixel Shift Resolution is present, ditmaal zelfs met bewegingscorrectie (voor een bewegend onderwerp). Het nieuwe AF-systeem omvat 33 sensoren, waaronder 25 kruissensoren, gps én Wi-Fi zijn voorhanden, en je kunt filmen in Full HD. Aan de achterzijde valt de merkwaardige constructie van het verstelbare scherm op. Hierdoor kan het scherm zo’n beetje in elke gewenste positie worden geklapt, maar aanraakfunctionaliteit lijkt te ontbreken. Wel weer slim is dat de Pentax K-1 je desgewenst kan bijlichten bij het wisselen van een geheugenkaartje of het objectief. De Pentax K-1 moet in april daadwerkelijk leverbaar worden en gaat vermoedelijk zo’n 2000 euro kosten.

Lees ook:Nieuwe Pentax-full-frameteaser (nou de camera nog…)
Lees ook:Pentax Optio M85: fotograferen en filmen (HD)
Lees ook:Nikon D5500 met verstelbaar aanraakscherm
Lees ook:iPad 2 met twéé camera’s
Lees ook:Twee nieuwe budget-bridgecamera’s van Canon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.