Nikon D5500 met verstelbaar aanraakscherm

Ook Nikon doet een duit in het CES-zakje, met onder meer de D5500 spiegelreflex. Deze beschikt net als zijn voorganger over een 24-megapixelsensor zonder anti-aliasfilter en een groot verstelbaar scherm. Dit scherm is nu echter tevens uitgerust met aanraakfunctionaliteit. Behalve over een touchscreen beschikt de Nikon D5500 eveneens over Wi-Fi, en de contrastdetectie-AF bij Live View werkt sneller dan bij de D5300. Filmen kan in Full HD met stereogeluid.

De Nikon D5300 wordt begin februari leverbaar voor een adviesprijs van 819 euro (body) of 929 euro (incl. 18-55 mm kitzoom). Verder introduceert Nikon een nieuwe lichtgewicht 55-200 mm telezoom en een 300 mm F 4 supertele, beide met beeldstabilisatie.

Lees ook:Nikon 24-70 mm mét beeldstabilisatie
Lees ook:Nikon D750
Lees ook:Sony breidt NEX-range uit
Lees ook:Snelle systeemcamera van Panasonic
Lees ook:Nikon 1 V3: zonder zoeker, met verstelbaar scherm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.