EOS 1200D nieuwe instap-DSLR van Canon

Canon houdt nog steeds fiducie in de spiegelreflex. En dat is ook niet zo vreemd, want in totaal zijn er inmiddels 70 miljoen EOS-camera’s (analoog en digitaal) geproduceerd. De EOS 1200D is het nieuwe instapmodel. Grootste verandering ten opzichte van het voorgangermodel 1100D is de sensor, die nu ook over 18 megapixels beschikt. Met de 1200D kun je ook filmen in Full HD. Het AF-systeem met negen scherpstelpunten, de burstrate van 3 beelden per seconde en het 3 inch scherm met 460.000 pixels zijn niet echt state of the art, maar anderzijds is de bodyprijs van even boven de 400 euro heel bescheiden. De nieuwe EOS Companion-app voor mobiele apparaten geeft de beginnende fotograaf uitleg en handige tips.

Lees ook:Nieuwe iMacs: Retina-scherm (bijna) standaard
Lees ook:Sony presenteert ‘snelste camera ter wereld’
Lees ook:Meer dan 1000 beelden per seconde…
Lees ook:Canon EOS 6D Mark II en EOS 200D
Lees ook:Olympus-ultrazoom heeft de langste

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.